BijHuub

Alkmaar – Festival de Weide 2024 een groot succes bij BijHuub!

Alkmaar – Festival de Weide was weer een groot succes bij evenementenlocatie BijHuub!

Afgelopen zaterdag heeft Festival de Weide bij BijHuub een groot succes geboekt, ondanks het regenachtige weer wat gedurende de dag regelmatig opspeelde. Het evenement, dat bekendstaat om zijn gezellige sfeer en diverse line-up, trok een groot aantal bezoekers die zich niet lieten afschrikken door de weersomstandigheden.

Een Dag vol Muziek en Gezelligheid in Alkmaar

Het festival begon in de vroege middag met optredens van nationale en internationale artiesten en Live acts. Hoewel de regen aanvankelijk voor wat uitdagingen zorgde, wisten de organisatoren de sfeer erin te houden met overdekte podia en tenten. De muziek klonk luid en duidelijk, en het publiek genoot zichtbaar van de optredens. Van Ambient en Dub tot Elektro, House en Techno, er was voor ieder wat wils.

Creatieve Oplossingen voor het Weer

De regen bracht ook een gevoel van saamhorigheid onder de festivalgangers. Veel bezoekers deelden paraplu’s en regenjassen, en de sfeer bleef uitgelaten en positief. De organisatie had gezorgd voor voldoende schuilplaatsen zodat iedereen op een dansende manier kon schuilen voor de harde regenbuien. Dit zorgde voor een intieme en gezellige sfeer, waarbij mensen samenkwamen om van de muziek te genieten en nieuwe vriendschappen te sluiten.

Heerlijke Diverse Keuzes in Eten en Drinken

Naast de muziek waren er meerdere kraampjes (van lokale Alkmaarse bedrijven) met heerlijk eten en drinken. Van ambachtelijke hamburgers van Jacky tot (veganistische) taco’s en quesadilla’s van De Eettuin en uitgebreide borrelplanken en broodjes Pastrami van Kaatje’s Deli.
Ook in dranken was er veel keuze, denk aan verfrissende cocktails, diverse biertjes, mooie wijnen en unieke siropen. Het gevarieerde aanbod van eten en drinken werd zeer gewaardeerd, en de bezoekers hoefde niet lang in de rij te staan voor de verschillende lekkernijen.

Reacties van Bezoekers en Organisatoren

Veel bezoekers spraken hun waardering uit voor de organisatie van het festival. “Het is geweldig om te zien hoe goed alles is geregeld, ondanks het slechte weer,” zei een enthousiaste bezoeker. “Het was super sfeervol en de muziek is top.” Ook de organisatoren waren tevreden. “We zijn blij met de opkomst en de positieve reacties. Het was een uitdaging met het weer, maar we hebben laten zien dat dit festival tegen een stootje kan.”

Vooruitblik naar Volgend Jaar

Met het succes van deze editie kijken zowel bezoekers als organisatoren al uit naar volgend jaar (14 juni 2025). Waar wordt gestreefd naar een nog hogere kwaliteit op het gebied van programma, activiteiten en culinaire lekkernijen. “We hebben geleerd van deze editie en kijken ernaar uit om volgend jaar weer een nog vettere dag te organiseren,” aldus de organisatie.

Ondanks de regen was Festival de Weide bij BijHuub in Alkmaar een groot succes, een bewijs van de veerkracht en het enthousiasme van zowel de organisatoren en de medewerkers, als de bezoekers. Het festival heeft zijn reputatie als een van de gezelligste, sfeervolle en meest diverse evenementen in de regio weer eens waargemaakt.

Alkmaar - Festival de Weide BijHuub